Woont u in de gemeente Wijk bij Duurstede?

Wij helpen u graag!

Een nieuw leven na hersenletsel

Schade aan de hersenen kan ontstaan door een ongeluk, een herseninfarct of, -bloeding of door ziektes die de hersenen aantasten. De gevolgen hiervan zijn vooraf meestal niet bekend en verschillen van mens tot mens.

Gevolgen van hersenletsel in het dagelijks leven

Er kunnen klachten blijven met bijvoorbeeld lopen, praten of bij het gebruik van uw handen. Of u merkt dat u erg moe bent en snel overprikkeld raakt.

Soms is het onthouden, plannen of overzien van situaties moeilijker dan eerst of u loopt vast op uw werk. Ook kunnen de mensen om u heen merken dat u niet helemaal “de oude” bent. Zij moeten hiermee leren omgaan.

Wij ondersteunen u in de gemeente Wijk bij Duurstede bij

  • Het verminderen van uw klachten.
  • Het beter omgaan met (blijvende) beperkingen.
  • Het weer zo goed mogelijk meedoen in de maatschappij.
  • Het vinden of regelen van de passende zorgverleners.
  • Het vinden van de juiste (vervoers)hulpmiddelen.
  • Het vinden van aangepaste sport en beweegmogelijkheden.
  • Een zinvolle invulling van uw dag (hobbyclubs, vrijwilligerswerk of dagbesteding (wanneer werken niet meer haalbaar is).

Wij ondersteunen ook uw partner, gezin of andere mensen uit uw netwerk

Om beter om te gaan met de veranderingen in uw en hun leven als gevolg van uw hersenletsel.

Ons team

Jos: “Bij een ongeluk in 2018 heb ik een hersenletsel opgelopen. Als ervaringsdeskundige en als zelfstandig ondernemer probeer ik mijn lotgenoten bij te staan bij de draad weer op te pakken en te adviseren bij allerlei praktische zaken waar wij zoal mee geconfronteerd worden.”

Sandra: Ik ben Sandra Hijzelaar. Samen met mijn collega’s van Quarijn kan ik zorgen voor diagnostiek en behandeling bij de cliënt thuis, als ziekenhuiszorg niet nodig of ongewenst is.

Marije: Als Wmo-consulent bij Stichting Binding probeer ik inwoners van Wijk bij Duurstede te ondersteunen bij het verkrijgen van passende voorzieningen en ondersteuning, maar nog belangrijker het hervinden van zelfredzaamheid en zingeving om ook na hersenletsel weer een optimale kwaliteit van leven te hebben.

Saar Jansen: Als ergotherapeut merk ik dat men in eerste instantie niet altijd bewust is van de niet zichtbare gevolgen van hersenletsel. Omdat ik regelmatig zie wat de impact van bijvoorbeeld overprikkeling kan zijn, weet ik hoe belangrijk het is om manieren te vinden om met deze klachten om te kunnen gaan. Hierbij probeer ik altijd persoonsgerichte en praktische begeleiding te geven.

Karen Spierenburg: Sinds 2008 ben ik bij Stichting Binding werkzaam als consulent mantelzorg en zie ik de uitdagingen waar mantelzorgers voor mensen met NAH voor staan. (H)Erkenning voor de mantelzorger vind ik belangrijk. Ik draag graag bij aan de ondersteuning van mantelzorgers. Dit doe ik zowel individueel als via groepsbijeenkomsten.

Liselot de Bruijn: Ik ben Liselot de Bruijn, fysiotherapeut en manueeltherapeut bij Fysio Frankenhof. Soms ervaart u na hersenletsel problemen met bewegen door bijvoorbeeld spasticiteit of vermoeidheid. Ik help u graag bij het verbeteren van het lopen, het fietsen en het oefenen van de armfunctie.

Van links naar rechts:
Liselot de Bruijn-Oechies (Fysio Frankenhof),
Mariska de Kleuver (Neurologieverpleegkundige bij Santé Partners)
Sandra Hijzelaar (Specialist ouderengeneeskunde bij Quarijn)
Marije van der Rijst (Wmo-adviseur bij Stichting Binding)
Saar Jansen (Heuvelrug Ergotherapie)

Op de voorgrond:
Jos Schaddelee (ervaringsdeskundige)
Karen Spierenburg (Consulent Mantelzorg bij Stichting Binding)

Onze partners